sâmbătă, 17 aprilie 2010

Cine vine în locul lui Gutău

Electoratul din Râmnicu-Vâlcea îşi va alege mâine primarul, principalii candidaţi fiind din partea PNL, PSD şi PDL. Locul a rămas vacant după condamnarea lui Mircia Gutău.

Locuitorii din Râmicu-Vâlcea sunt aşteptaţi mâine la urne pentru a-şi alege primarul. Funcţia de edil-şef a rămas vacantă după ce fostul primar, Mircia Gutău, a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru complicitate la luare de mită.

Opt candidaţi în cursa electorală Cei peste 100.000 de alegători au de ales între opt candidaţi: Remus Grigorescu (PSD), Bogdan Pistol (PNL), Romeo Rădulescu (PDL), Valeriu Croitorescu (Partidul Verde), Lucian Trandafirescu (Partidul Ecologist Român), Dumitru Cumpănaşu (Partidul Popular al Protecţiei Sociale din România), Nicolae Pătru (Partidul Naţional Democrat Creştin) şi Mihai Tăbîrcă (Forţa Civică).

Potrivit sondajelor interne realizate de partide, primii trei candidaţi cotaţi cu şanse reale sunt tineri. Este vorba despre: Remus Grigorescu (PSD), 40 de ani, profesor universitar şi fost prefect al judeţului Vâlcea (în 2009); Romeo Rădulescu (PDL), 37 de ani, primar interimar, şi Bogdan Pistol (PNL), 31 de ani, economist, care a mai candidat odată la primărie.


Liderii de la Bucureşti, în campanie electorală la Râmnicu-Vâlcea

În timp ce candidaţii cotaţi cu şanse mai mici s-au mulţumit să-şi lipească câte un afiş pe panourile electorale şi să participe la emisiunile de profil ale televiziunilor locale, candidaţii PSD, PNL şi PDL au avut o campanie electorală ca la carte.

Astfel, oraşul a fost împânzit cu bannere, iar cutiile poştale au fost umplute, de două ori pe zi, cu materiale electorale. În plus, pentru a-i impresiona pe votanţi, în sprijinul celor trei au venit, de la centru, liderii de marcă ai partidelor lor, alături de care s-au afişat pe străzile oraşului.

Astfel, liberalii l-au adus în campania electorală de la Râmnicu-Vâlcea pe Crin Antonescu, social-democraţii pe Ion Iliescu, plus toată conducerea partidului, iar democrat-liberalii au venit cu premierul Emil Boc, acompaniat de miniştrii Adriean Videanu şi Elena Udrea.

În cazul PDL, chiar şi fostul primar Mircia Gutău, aflat după gratii, a avut un rol în campania electorală, prin intermediul scrisorilor transmise localnicilor în care îi sfătuia să-l voteze pe candidatul PDL, viceprimarul Romeo Rădulescu.

Gutău, două mandate la primărie

Fostul primar Mircia Gutău a ocupat fotoliul de edil din 2004 şi până în ianuarie 2010, când a fost condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită.

Deşi Gutău a intrat în vizorul procurorilor încă din 2006, gradul de popularitate în rândul electoratului a crescut atât de mult încât, în 2008, a câştigat al doilea mandat de primar al oraşului, încă din primul tur, cu peste 72% din voturi.

Reprezentanţii PDL au susţinut atunci candidatura lui Gutău pentru că îl considerau nevinovat şi fiindcă acesta fusese achitat de Curtea de Apel Constanţa. După patru ani de judecată, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicoale Dicu au fost însă condamnaţi definitiv de Curtea Supremă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu