sâmbătă, 17 aprilie 2010

Hrebenciuc, lobby-ist pentru ziarul „Puterea”

Sforarul” PSD l-a rugat pe Sorin Oancea, şeful Antenelor lui Dan Voiculescu, să nu boicoteze mediatic lansarea publicaţiei conduse de Alecu Racoviceanu, prietenul său.

Viorel Hrebenciuc a intervenit pe lângă Sorin Oancea, directorul postului Antena 3, pentru ca trustul lui Dan Voiculescu să sprijine cotidianul „Puterea”, ziar lansat ieri în prezenţa lui Mihail Gorbaciov. „Puterea” va fi condus de un amic de-al lui Hrebenciuc, Alecu Racoviceanu, fost director al ziarului „Gardianul”, închis din motive financiare.

Într-un SMS „interceptat” de „Evenimentul zilei”, Hrebenciuc îl roagă pe directorul Antenei 3 să nu boicoteze mediatic aparţia noii publicaţii. „Sorine, te rog să nu boicotaţi noul ziar Puterea...”, îi scria Hrebenciuc, pe telefon, directorului Antenei 3 chiar la începutul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, desfăşurată ieri în staţiunea Căciulata, Vâlcea. Conform unor surse ar fi existat şi o continuare a acestui SMS: „Îţi garantez că nu este nici ziarul lui Vîntu... nici al meu. Mulţumesc. Viorel”.


Liderul PSD a recunoscut, într-o declaraţie pentru EVZ, lobbyul făcut pentru publicaţia cu pricina. „M-a rugat un prieten, Alecu. Alecu Racoviceanu”, a precizat el. Viorel Hrebenciuc a adăugat că nu are niciun fel de interese de business în legătură cu ziarul invocat: „100% nu sunt în spatele acestui ziar”.

Alecu Racoviceanu s-a declarat surprins de gestul lui Viorel Hrebenciuc şi neagă că l-ar fi rugat să intervină la Antena 3 pentru sprijinirea publicaţiei sale. „Habar n-am ce interese ar putea să aibă Viorel Hrebenciuc. Poate a făcut-o din amabilitate. Pot să vă spun că nu este printre acţionarii ziarului. Şi nici Sorin Ovidiu Vîntu, cum s-a speculat. Este o eroare”, a declarat Alecu Racoviceanu pentru EVZ. El a precizat că „acţionariatul va fi anunţat peste trei luni”.


Interesele lui Voiculescu

Deşi confirmat de Hrebenciuc, Sorin Oancea a negat în primă instanţă că ar fi fost rugat să nu boicoteze lansarea noului cotidian. Când a fost întrebat explicit despre SMS-ul cu pricina, directorul Antenei şi-a nuanţat răspunsul.

„Nu am primit sau poate nu am văzut eu, că nu am avut timp să mă uit. Chiar dacă m-ar fi rugat aşa ceva răspunsul meu ar fi fost acelaşi: nu mediatizăm evenimentul legat de lansarea acelui ziar”, a declarat Sorin Oancea pentru EVZ.

Oancea: „Nu e un boicot”

Directorul Antenei 3 a explicat că nu e vorba de un boicot: „Atâta vreme cât noi avem un titlu pe acelaşi segment media, orice alt ziar reprezintă un concurent şi nu avem de ce să-i făcem publicitate. Şi gratis!”. Acesta susţine că decizia de a nu mediatiza noul cotidian nu are nicio legătură cu vreun ordin venit de la Dan Voiculescu.

Conform unor surse din trustul lui Dan Voiculescu, acesta i-ar fi cerut lui Sorin Oancea să blocheze mediatic cotidianul condus de Racoviceanu. Motivul ar fi acela că este amestecat şi Mihai Craiu, până de curând director în trustul lui Voiculescu.

Acţiunea de PR dezinteresat făcută de Hrebenciuc, devoalează relaţiile sale din zona patronilor şi directorilor de instituţii media, mai ales cu cei din zona cu care PSD a colaborat tradiţional pe timpul campaniei electorale. Dacă apropierea de trustul lui Voiculescu este de notorietate, relaţia Hrebenciuc-Racoviceanu a fost mai puţin dezbătută.

Alecu Racoviceanu a fost directorul „Gardianul”, cotidian care în perioada campaniei electorale a publicat informaţii şi despre dosarul „Omar Hayssam”, despre care s-a presupus că s-au scurs din zona serviciilor de informaţii. De aceste „scurgeri” au fost suspectate persoane din anturajul senatorului Cătălin Voicu, considerat unul dintre sub alternii lui Viorel Hrebenciuc. La începutul campaniei, Marian Vanghelie a anunţat public că vor apărea informaţii despre Hayssam. La scurt timp, au apărut materiale în „Gardianul”.

Lnasare - Înghesuială la „Puterea”

Cu Mihail Gorbaciov cap de afiş, lansarea ziarului „Puterea” a reuşit să strângă aseară cele mai multe VIP-uri pe metru pătrat. N-au lipsit ex-preşedinţii Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, acesta din urmă ignorându-i total pe foştii săi colaboratori Şerban Mihăilescu şi Gabriel Oprea, săriţi acum în barca puterii.

Poliţele politice n-au fost plătite însă în toate cazurile, PDL-istul Gheorghe Albu întreţinându-se cordial cu şeful demis al TVR Alexandru Sassu. Transpartinic, la eveniment au ţinut să bifeze prezenţa şi Cozmin Guşă, Victor Ciorbea, Ionel Blănculescu şi Cristian David.

N-au lipsit oamenii de afaceri, cum ar fi Ovidiu Tender, nici jurnaliştii, printre care Radu Moraru şi Grigore Cartianu. (Evenimentul Zilei)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu