sâmbătă, 17 aprilie 2010

Ponta: "Videanu întotdeauna minte"

Liderul PSD Victor Ponta, prezent astăzi, la Râmnicu Vâlcea, l-a numit pe Adriean Videanu mincinos. Referindu-se la promisiunile făcute de ministrul Economiei conducerii combinatului Oltchim şi care nu ar fi fost onorate nici până acum, Ponta a spus că atâta vreme cât Videanu nu are un interes propriu, nu-şi va ţine cuvântul, arată Mediafax.

"Am o experienţă personală la şedinţele de coaliţie de anul trecut - coaliţia nefericită PDL-PSD - când Ion Câlea punea problema Oltchim, premierul Boc spunea că rezolvăm, ca şi Videanu. Ştiu că Videanu întotdeauna minte, spune invers. Dacă spunea da, aveam speranţe pentru Oltchim. În noiembrie nu s-a întâmplat nimic, am trecut atunci prin Guvern decizia de a garanta împrumutul necesar pentru Oltchim, azi nu s-a întâmplat nimic", a spus Ponta.

Liderul PSD a arătat că, dacă premierul Emil Boc va minţi din nou, îi roagă pe locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea "să-i arate obrazul devenit din ce în ce mai gros în ultimul timp".

"Vreau să ne considerăm în război cu actualul Guvern pentru a-şi ţine promisiunea faţă de Oltchim. Cred că niciun Guvern nu a făcut atât de mult rău în ideea de a creşte şomajul. Cât timp Videanu nu va avea un interes propriu, material, nu se va ţine de cuvânt faţă de locuitorii municipiului", a continuat social-democratul.

La sfârşitul lunii februarie, combinatul chimic Oltchim (OLT) estima că în acest an va obţine un profit de 8,5 milioane lei, la o creştere de 2,5 ori a veniturilor, după ce în 2009 a înregistrat pierderi de 209,8 milioane lei, potrivit proiectului de buget al companiei. Anul trecut, Guvernul arăta că va începe procedurile de evaluare a modului în care statul poate sprijini financiar combinatul. Compania este controlată de stat, care deţine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, în timp ce firma germană PCC are aproape 12,16% din acţiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu