marți, 20 aprilie 2010

Craiova: Avocatul lui Băsescu îl apără pe primarul Solomon

Apărătorul preşedintelui în dosarul „Flota“ îl va reprezenta în instanţă pe primarul Craiovei, Antonie Solomon, potrivit unor surse din anturajul edilului-şef. Dan Apostol i-a apărat şi pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, pe Gregorian Bivolaru şi pe Radu Mazăre.

Echipa de apărători angajată de edilul-şef Antonie Solomon s-ar putea întări în curând. Potrivit unor surse din anturajului primarului, lui Sebastian Răduleţu de la cabinetul craiovean „Oancea, Răduleţu şi Gherghe“ şi lui Marian Nazat, considerat unul dintre cei mai abili avocaţi de drept penal din ţară, li se va alătura Dan Apostol, unul dintre cei care l-au asistat pe preşedintele Traian Băsescu în faza de urmărire penală din dosarul „Flota“. Contactat de reporterul „Adevărul“, Apostol a spus: „Nici nu pot să confirm, nici nu pot să infirm acest zvon“.


I-a scăpat de „mititica“


Apostol, la fel ca şi Nazat, fost procuror, recunoscut pentru aciditatea şi sarcasmul de care dă dovadă în instanţă, a avut, pe lângă preşedintele Băsescu, şi alţi clienţi celebri. Spre exemplu, Apostol a fost cel care i-a reprezentat pe Ioan Becali şi Cosmin Olăroiu în dosarul transferurilor de fotbalişti.
Avocatul bucureştean este cel care l-a apărat pe omul de afaceri Puiu Popoviciu atunci când acesta a fost reţinut într-un dosar de corupţie. Tot Apostol este cel care l-a asistat pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, în dosarele privind schimburi de terenuri şi licitaţii organizate de primărie. Nu în ultimul rând, Apostol a fost apărătorul lui Gregorian Bivolaru, în dosarul în care „gurul“ a fost acuzat de întreţinere de raporturi sexuale cu persoane aflate în dezavantaj şi trafic cu carne vie. Cel puţin în cazurile enumerate mai sus, apărarea pusă la punct de Apostol a dat roade, iar clienţii săi au scăpat de „spectrul“ închisorii.

Decizie nefavorabilă


Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins vineri cererea de suspendare a procesului în care Solomon este cercetat pentru luare de mită, până la judecarea cererii de strămutare a dosarului, înaintată de avocaţii primarului. Cererea de strămutare va fi analizată de judecătorii Curţii Supreme pe 14 mai. De altfel, până în prezent, apărarea primarului Solomon nu a repurtat niciun succes în faţa magistraţilor, atât la Tribunalul Argeş, cât şi la Curtea de Apel Piteşti, absolut toate recursurile şi cererile formulate de avocaţi fiind respinse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu